perjantai 12. kesäkuuta 2015

Vaihderikas päivä 12.6.2015

Aamulla olin Pelakuu toimistolla ajoissa. Muutama vesipisara tuli pyöräillessä. Olimme lähdössä Pirjon kanssa ennen kello 8 asiakkaan luokse. Pirjo kertoi automatkan aikana päivän asiakaskohteista.

Päivän ensimmäinen asiakas oli "maalla". En olisi uskonut, että asiakaspariskunnan rouva oli yli 90 v ja vielä ajoi autolla. Minä keskustelin rouvan kanssa ja Pirjo avusti miestä aamutoimissa. Rouva oli tehnyt jo ruoan uuniin, kertoi omista matkoistaan sekä työelämästä. Oli mielenkiintoista kuulla millainen työura oli hänellä takana keittiöalalla. Keskustelimme asiakasrouvan kanssa miehen ruokahaluttomuudesta. Kannustimme käyttämään kermaa ja voita.


Asiakaskodin eteisessä ollut ohje meille vanheville naisille. 

Seuraava asiakas odotti meitä kaupungissa. Asiakas oli mies ja hänkin oli jo yli 90 v. Asiakasherra oli hyvin aktiivisen tuntoinen: puhelin soi monta kertaa, ovi kello soi. Laitoimme hänelle lounaan lautaselle valmiiksi jääkaappiin. Otimme myös ruoka-annoksen sulamaan viikonloppua varten. Pirjo kirjoitti käynnistämme asiakkaan vihkoon. Minä tiskasin sillä välillä ja matka jatkui.
Kotona tehtyä ruokaa lämmitettäväksi.

Matka jatkui pesulaan viemään asiakkaan likaiset vaatteet ja samalla noutamaan asiakaskohteen puhtaat vaatteet ja matot. 


Seuraavan asiakaskohteen ruoka-annokset odottivat jo meitä.  Ennen ruokailua asiakasrouva lähti kanssamme ulkoilemaan. Asiakas oli hyvätuulinen, keskustelimme luonnonkukista. Me kaikki kolme olimme unohtaneet kukkien nimet.

Ruokakuljetusta


Oli meidän ruokatauon aika. Söimme toimistolla eväitä, Pirjo esitteli samalla minulle työpuhelimen toimintaa.

Seuraavaan asiakaskohteeseen veimme pesulasta haetut puhtaat vaatteet. Lisäksi veimme asiakaspariskunnalle viikonlopun lämpimät ruoat. 

Asiakasperheen rouva oli pohtinut meille pihan hoitotehtäviä ja terassin pesua. Asiakaspariskunta lähti keskustaan kauppaan ja lounaalle. Me jäimme suorittamaan tehtäviä. Minä leikkasin aidan vierestä ruohoa ja Pirjo istutti kukkapenkkiin ruusuja ja samettiruusut.

Pesimme terassin. Aika loppui ja emme ehtineet silittämään.

Haimme taas ruoka-annoksen ja veimme sen viimeiseen asiakaskohteeseen. Meitä oli jo varmaankin odoteltu. Kaalilaatikko maistui sotaveteraaniasiakkaalle. Ruokailun jälkeen asiakas siirtyi päivälevolle. Pirjo ehdotti ulkoilua, mutta asiakas ei jaksanut lähteä.
Jäimme odottelemaan asiakkaan hoitajan saapumista. 


Kello oli jo yli 15, kun siirryimme toimistolle. Hilkka oli kohdistanut työntekijöille asiakaskohteet. Katsoimme maanantain työtehtävät. Työparini Pirjo jäi kirjaamaan vielä tietokoneelle ja Hilkka teki työsuunnittelutehtäviä.


Mikkelin Hoivapalvelu Pelakuun tarjoamat palvelut

Tänään jäin pohtimaan laatuun liittyviä asioita. Oliko asiakas tyytyväinen puutarhatöihimme? Kuulin, että asiakas on tosi tarkka. 


Tapasin tänään monta noin 90 vuotiasta asiakasta. Asiakkaiden toimintakyky oli yksilöllinen.

Aurinkokin jo paistoi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti